Haïtiaan oefent landbouw uit op oude begraafplaats

Een burger (naam bij de redactie bekend) heeft de redactie onlangs erop geattendeerd, dat een Haïtiaan al geruime tijd landbouw uitoefent op een oude begraafplaats die de Saronkerk zou toebehoren. 

Recentelijk verscheen er een artikel over overvolle begraafplaatsen. De burger geeft aan, dat hij deze handeling niet veroordeelt. “Maar, is het ethisch om die grafrust te verstoren? Want met een tekort aan begraafplaatsen, dan liever de graven ruimen en herbegraven, dan planten en het geld naar Haïti overmaken over de doden en geen belasting betalen op de koop toe. Wie maakt het beleid uit in Suriname?”, vraagt de burger zich af.

De redactie van Dagblad Suriname heeft de Saronkerk benadert met de vraag of de Haïtiaan toestemming heeft om te planten op de oude begraafplaats. De Saronkerk zegt hierop: “De oude begraafplaats is jaren geleden verkocht. We gaan ervan uit dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is.” 

Aan de Saronkerk werd ook gevraagd of er grafruiming heeft plaatsgevonden alvorens de begraafplaats is verkocht. De redactie heeft vooralsnog geen antwoord hierop kunnen krijgen.

SK

error: Kopiëren mag niet!