“Beraad Esther Stichting voor nu opgeschort”

De werkzaamheden bij de Esther Stichting worden voor nu weer normaal gedaan. De personeelsleden hebben mei als streefmoment aan de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) Uraiqit Ramsaran gegeven om de afspraken die zij op papier hebben vastgesteld te realiseren.

Jan Aviankoi van de vakbond bij Esther Stichting zegt aan de krant, dat de bond de minister alle ruimte geeft om zijn werk te doen en met een oplossing te komen voor de personeelsleden van de stichting.

“De afspraken zijn schriftelijk vastgelegd en tot uiterlijk eind mei geven wij de minister de tijd om de zaken te realiseren. De afspraken houden onder andere in, het in orde maken van vaste aanstellingen, verhogen en uitbetalen van de middag-, late- en de nachtdienst. Ook uitbetaling van de kleding- en vervoerstoelage. Wij willen afstappen van premiebetaling en in de plaats daarvoor het personeel in aanmerking laten komen voor een middag-, late- en nachtdienst-toelage. Er zal een ad hoc commissie worden samengesteld waarin de bond ook vertegenwoordigd is om zaken te monitoren zodat het werk vlot gedaan wordt en eind mei wordt gehaald. Maar, de achterstallige premiebetaling aan het personeel moeten plaatsvinden. Het beraad is opgeschort voor nu wat betekent,  dat er normaal gewerkt wordt. Wij wachten nu op eind mei”, aldus Aviankoi.

IS

error: Kopiëren mag niet!