“Name tags“ nieuwe trend in Suriname voor het maken van leuke foto’s

Het zijn vervaardigde stenen “name tags” op verschillende plaatsen in Suriname. Ze staan er in tal van kleuren. Het moment dat iemand ze onder ogen heeft gekregen wil de meteen op de foto ermee. Het is de bedoeling dat dit voor een leuke ervaring gaat zorgen bij vele anderen, vooral toeristen, die de locaties waar de “name tags” zijn bezoeken.

Angela (25) zegt in een reactie tegen Dagblad Suriname het fijn te vinden, dat ze al zeker drie keer naar zo’n “name tag” is geweest om mooie foto’s te kunnen maken.

Ze zijn er in alle kleuren, formaten en verschillende lettertypen. De een benadrukt het “ik hou van Paramaribo gevoel”, terwijl het ander het gevoel benadrukt dat iemand krijgt als die een trotse Nickeriaan is. Vele mensen gaan naar de vervaardigde werken om een kijkje te nemen, maar anderen zijn er gewoon voor die hele leuke spontane foto.

Verschillende ondernemers en andere Surinaamse burgers komen met het idee om een leuke “name tag” te plaatsen. In Nickerie zijn onlangs te Paradise door districtscommissaris Senrita Gobardhan nieuwe “name tags” onthuld, waarvan het initiatief afkomstig was van mevrouw Hislop-Ngadiman en stichting JOPO. Het zijn de eersten in het district Nickerie en zeker niet de laatste. Verschillende jonge mensen houden zich nu al bezig met de voorbereidingen van nog een “name tag”, maar die komt dan wel in Nieuw Nickerie zelf.

Op vragen van Dagblad Suriname geven de jongeren te kennen, dat dit project al jaren in de planning zat en nu wel gerealiseerd wordt. Ze willen nog niet teveel informatie kwijt, omdat het ook een leuke verrassing moet zijn voor de Surinaamse en in het bijzonder de Nickeriaanse gemeenschap.

“Het leven zit de laatste tijd niet zo makkelijk meer in elkaar, maar genieten maakt het wat makkelijker voor je en het leuke ervan is dat er bekendheid is en dit kost je helemaal niets”,  zegt een buurtbewoner. “Ga, maak wat foto’s, neem wat frisse lucht en dan ben je weer kalm voor een moment.”

GW

error: Kopiëren mag niet!