55 Leerlingen Henry Hassankhan Scholengemeenschap Lelydorp voeren project “Schoonmaak Paramaribo Zoo” uit

Voor het vak sociologie hebben 55 leerlingen van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap te Lelydorp afgelopen zaterdag het project “Schoonmaak Paramaribo Zoo” uitgevoerd. De leerlingen hebben tussen negen uur ‘s morgens en twaalf uur ’s middags de dierentuin schoongemaakt. Zij hebben ook wat opknapwerk verricht.

In gesprek met de krant zegt juf Mirella, dat de studenten een projectvoorstel hadden geschreven voor de Paramaribo Zoo, maar dat vonden zij alleen zo saai. De studenten hebben toen zelfstandig ervoor gekozen om een zaterdag op te offeren om de dierentuin een schoon- en opknapbeurt te geven.

Trekker van de groep, Dinah (16) leerling van het VWO vijfde leerjaar, zegt, dat zij laatst een bezoek bracht aan de dierentuin en zij merkte toen op, dat er niet genoeg arbeiders waren om de dierentuin goed te onderhouden en ook voor de dieren te zorgen. Zij heeft toen samen met de groep ervoor gekozen om een zaterdag vrij te houden om een vrijwillige bijdrage te leveren.

Zij hoopt dat de werknemers van de Paramaribo Zoo tevreden zijn met hun bijdrage, want niet iedere Surinamer is bereid vrijwillig een bijdrage te leveren. Volgens haar verdienen de dieren een schone omgeving en aandacht van verschillende mensen.

Rahul Jethu, waarnemend hoofd dierenverzorger van de Paramaribo Zoo zegt, dat de dierentuin voeding voor de dieren, zoals fruit, voer, vlees en vis, nodig heeft en ook materiaal zoals galvaan buizen, gaas, verf, hout enzovoorts. Ook is de zoo op zoek naar dierenverzorgers die echt dierenliefhebbers zijn en vrijwilligers. Verder kunnen mensen ook dieren adopteren vanaf zes maanden, bedrag hangt van de diersoort af. Op dit moment telt de Paramaribo Zoo 71 diersoorten.

IS

error: Kopiëren mag niet!