Earth Hour activiteiten in Paramaribo

Binnenstad helemaal schoon na clean-up actie 

Samen met president Chandrikapersad Santokhi werden zaterdagavond de lichten gedoofd op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Op dat uur werd gezamenlijk stil gestaan bij het belang van het beschermen van onze prachtige aarde.

Miljoenen mensen over de hele wereld doen tijdens earth hour tussen 20.30 en 21.30 uur het licht uit om aandacht te vragen voor onze kwetsbare aarde. Het WWF-Guianas heeft daaromheen activiteiten georganiseerd in Suriname. Met kaarslicht stond zij stil bij Earth Hour. Het doven van de lichten is een symbolisch signaal aan iedereen dat we beter voor de natuur moeten zorgen.

In Suriname geeft men met het Earth Hour Lights Off moment het signaal af, dat het dichtst beboste land op aarde voor de hele wereld van belang is. Dat moeten we behouden voor toekomstige generaties, aldus het WWF.

Voorafgaand werd een grote schoonmaakactie georganiseerd in de vorm van een plastic pick up. Honderden deelnemers hebben hun bijdrage daaraan geleverd. De binnenstad zag er na de actie helemaal fris en schoon uit. 

error: Kopiëren mag niet!