Guyana en Verenigde Arabische Emiraten versterken samenwerking

President Ali weer op bezoek in Dubai

De regeringen van Guyana en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn overeengekomen om meer economische samenwerking mogelijk te maken, door een nieuwe overeenkomst te tekenen om dubbele belastingheffing te voorkomen, maar belastingontduiking te voorkomen. De Guyanese president Irfaan Ali had onlangs een ontmoeting met de premier van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, in Dubai tijdens een bezoek daar.

Samenwerking

Deze overeenkomst is bedoeld om de wederzijdse economische betrekkingen tussen de twee landen te bevorderen. De overeenkomst bepaalt, dat belasting moet worden betaald in de verdragsluitende staat. Met andere woorden, als een Guyanees bedrijf in de VAE actief is, moet er belasting worden betaald aan de VAE en vice versa. Er zijn echter enkele uitzonderingen voor specifieke sectoren die in de overeenkomst worden beschreven.

De overeenkomst heeft betrekking op inkomsten uit onroerend goed, scheepvaart, lucht en transport, dividenden, bedrijfswinsten, verbonden ondernemingen, overheidsdiensten, technische diensten, rente, royalty’s, vermogenswinsten, beheervergoedingen, inkomsten uit arbeid, sporters en entertainers, professoren, docenten en onderzoekers, studenten en stagiaires, etcetera.

error: Kopiëren mag niet!