Bestuursdienst Paramaribo Noord-Oost treedt op tegen hardleerse illegale straatverkopers

De bestuursdienst van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost heeft maandag opgetreden tegen illegale straatverkopers in de binnenstad van Paramaribo. Ondanks herhaalde waarschuwingen en aanmaningen werd geen gehoor gegeven aan verzoeken van ordehandhavers om zich te verwijderen.

Bestuursambtenaren van het commissariaat en de politie hebben dan ook maandag opgetreden. Er werd onder andere groente in beslag genomen tijdens de actie. 

De groente zal onder enkele tehuizen in Paramaribo verdeeld worden.

Opmerkelijk is dat de straatventers over vergunningen beschikken om te verkopen onder de Centrale Markt. Toch wordt ervoor gekozen om op straat te verkopen. Dit zorgt voor onveilige en onhygiënische omstandigheden. Ook de verkoop onder de markt lijdt hieronder.

Er zijn met de venters duidelijke afspraken gemaakt over de verkoop en men handelde tegen beter weten in. Tijdens de actie hebben de Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) en Technische Dienst van het commissariaat hun bijdrage geleverd. 

error: Kopiëren mag niet!