Gigantische stoelen voor president en vicepresident trekken de aandacht

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk waren donderdag met een regeringsdelegatie op bezoek bij het Korps Politie Suriname. Naast overige zaken vielen de stoelen die voor het staatshoofd en diens plaatsvervanger waren geplaatst, nogal op, zo blijkt uit reacties van burgers op social media. Eerder tijdens een werkbezoek werden het staatshoofd en de vicepresident ook getrakteerd op grote stoelen vervaardigd uit lokale houtsoorten.

Offers beginnen bij de regering

Het houdt maar niet op. “De dienstreizen, de volgauto’s. Zijn het nu dienaars van het volk of koningen en vorsten”, vraagt iemand zich af. “Als je het volk offers vraagt begin dan bij de regering”, stelt een andere burger. 

Eerder stelde de voormalige voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname, Winston Ramautarsing, tegenover Dagblad Suriname: ”Wil je dat de offers gedragen worden en of niet gesaboteerd worden, dan moet je het goede voorbeeld geven. Al de adviseurs, de beveiliging en transport kan naar normale proporties gebracht worden, meende de econoom. De overheid leeft op een te grote voet. De onderkant van de samenleving moet gesteund worden.”

error: Kopiëren mag niet!