Jah Hands Baas gaat samenwerking aan met bekende artiest Fafadi uit Senegal

De bekende reggaezanger en songwriter Jah Hands Baas uit de Surinaamse muziekwereld deelt geweldig nieuws met de entertainment redactie van Dagblad Suriname.

Ostafarga Lynch, zoals Jah Hands Baas echt heet, is een samenwerking aangegaan met de bekende zanger/acteur Fafadi uit Senegal. De artiesten hebben gewerkt aan de song ‘Africa Calling’. De release van ‘Africa Calling’ met bijbehorende clip staat gepland voor heden, vrijdag 25 maart. Jah Hands Baas onthuld dat de samenwerking een gevolg is van zijn Engelstalige album “Take me there”. Het was zijn doel om groter publiek te bereiken. 

“Marijke van Royal Voice Mart heeft mijn songs verder gestuurd in een Dj groep. En toevallig waren er enkele uit Senegal. Dj Ams is vriend van Fafadi en hij heeft mij in contact gebracht met de artiest. We hebben heel wat gesprekken gehad en kennis gemaakt. Het heeft een paar maanden geduurd voordat wij de studio in zijn gegaan. Ik zing altijd over Afrika. Bijna elk album van mij heeft een nummer over Afrika. En een samenwerking is eindelijk een feit. Ik sta open voor verdere samenwerking want de collega-artiest uit Senegal was zo enthousiast, dat hij elke week wilde weten hoe ver wij zijn in Suriname”, aldus Jah Hands Baas

In Fafadi’s biografie wordt aangegeven, dat hij is geboren in Ziguinchor, de hoofdstad van Casamance, het zuidelijke deel van Senegal. Op 9-jarige leeftijd begon hij te zingen, geïnspireerd door de muziek van Toure Kunda, een traditionele Senegalese muzikant uit Casamance. Zijn muziekcultuur is al heel vroeg beïnvloed door Engelse reggae dat uit het nabijgelegen Gambia kwam. Momenteel is hij geen onbekende in de muziekscene en heeft bekendheid weten te verkrijgen aan de Franse kant, Europa en uiteraard in Afrika.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!