De Doksenclub legt executoriaal beslag op goederen LVV

De Doksenclub, officieel De Vliegende Eend BV geheten, laat weten dat het bedrijf beslag heeft laten leggen bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op diverse auto’s en kantoormeubilair. Directeur Gerard van den Bergh zegt aan Dagblad Suriname, dat de openbare verkoop gepland staat voor woensdag 12 april.

Van den Bergh, directeur van het bedrijf: “Het beslag is gelegd in het eerste Kort Geding waarbij LVV is veroordeeld tot afgifte van de broedeieren die reeds op de haven waren en de eieren die nog onderweg waren. De broedeieren op de haven zijn afgegeven, maar de eieren die nog zeilende waren en later binnenkwamen zijn niet afgegeven. Die zijn pas afgegeven tijdens het tweede Kort Geding. Dat was 12 dagen te laat. Ze zijn veroordeeld voor een bedrag van Euro 20.000 per dag, dat is in totaal Euro 240.000.”

“Het gaat niet om een conservatoir, maar om een executoriaal beslag, wat betekent dat er al vonnis is geweest.” Van den Bergh merkt op, dat dit ook betekent dat als het bedrag niet betaald wordt de veiling gewoon door zal gaan. De ondernemer zegt niet blij te zijn met deze ontwikkeling. “Wij hebben al lang terug via de advocaat gevraagd om dit onderling te regelen.”

Verder geeft hij aan dat al zouden de spullen worden verkocht, dat Euro 240.000 oplevert. Hij zegt daarover dat er nog andere mogelijkheden zijn voor beslag

RB 

error: Kopiëren mag niet!