Uit vrees voor springvloed zijn door wateroverlast getroffen gezinnen Creola geëvacueerd naar opgezette tenten

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft donderdagmiddag 24 maart, in overeenstemming met het besluit van de regering en in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de gezinnen van Creola waarvan de percelen en huizen nog steeds onder water liggen, vanwege de springvloed geëvacueerd en overgebracht naar opgezette tenten naast het complex van de O.S. Uitkijk. Dit meldt het districtscommissariaat donderdagavond.

De districtscommissaris heeft ook toestemming verkregen van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Mari Levens om de vrouwen en kinderen voorlopig onder te brengen in 4 lokalen van de O.S.Uitkijk.

Het Agrarisch Bedrijf Nationaal Leger Saramacca gaat voorlopig ook de maaltijden bereiden voor de geëvacueerden. Ook worden er nu maatregelen getroffen te Creola om de komende springvloed over twee weken in de Saramaccarivier te bedwingen en om de schade te beperken.

error: Kopiëren mag niet!