1 voor 12 viert 17e verjaardag met de gemeenschap

Stichting 1 voor 12 viert donderdag 24 maart haar 17e verjaardag. In dit kader had de stichting verschillende activiteiten georganiseerd. De ochtend werd gestart met het voorzien van de dak- en thuislozen in de binnenstad met een hartelijk maaltijd. 1 voor 12-voorzitter Louis Vismale heeft ook een taart aangesneden met deze doelgroep. De stichting voorziet de dak- en thuislozen al jaren van warme maaltijden. 

Ook de kinderen van twee kindertehuizen in Para, The Risen Glory en Saramacca, Eben Haezer, zijn verwend. Dit gebeurde in het district Para bij het eethuis van de stichting te Onverwacht. De stichting heeft een bus ingezet voor de kinderen uit Saramacca. De kinderen hebben allen een goed gevulde levensmiddelenpakket ontvangen. In verband met de jaardag van 1 voor 12 hebben verschillende donateurs enveloppes ter beschikking gesteld. De stichting heeft leden van de 1 voor 12 familie, die het hard nodig hebben, blij gemaakt met een enveloppe.

Vismale blikte terug op de vele uitdagingen en verworvenheden van de stichting. “Het is niet gemakkelijk op een stichting 17 jaar in stand te houden, zonder span ede en toch zijn er momenten dat het niet altijd lukt.” 

De stichting is momenteel bezig met het bouwen van een woning voor Natscha Bruinings. De woning is al gebouwd op dakhoogte. Echter heeft de stichting de bouwerkzaamheden al voor een week moeten staken door gebrek aan financiele middelen. Vismale doet een beroep op de samenleving om te ondersteunen de woning af te krijgen. Zij is een alleenstaande moeder van zes kinderen en was werkloos. De voorzitter heeft, gelet op de situatie van Bruinings, haar in dienst genomen bij de bakkerij van de stichting als interieurverzorgster.

1 voor 12 heeft woensdag ook haar diningruimte in gebruik genomen. De ruimte kan naast leuke dinners ook gebruikt worden voor het houden van vergaderingen. 

Vorig jaar had de stichting haar 16-jarig bestaan gevierd met de jeugd en senioren van het district Para. Ook werden dertien personen van de 1 voor 12 familie blij gemaakt met een bedrag van tussen de SRD 250 en SRD 3.000. De gelden waren bedoeld voor verschillende doeleinden, waaronder het betalen van het transport voor de dialyse, het betalen van huishuur etcetera.

error: Kopiëren mag niet!