Toen wijlen Saroj Khan Shah Rukh Khan ‘mannelijke versie van Madhuri Dixit’ noemde

Wijlen choreograaf Saroj Khan vertelde hoe Shah Rukh Khan weigerde te repeteren voor ‘Yeh Kaali Kaali Aankhein’ en eindigde met koude voeten bij het zien van de danspassen op de set.

Voor Saroj Khan was haar beste samenwerking met Shah Rukh Khan het choreograferen van hem in “Yeh Kaali Kaali Aankhein” van Baazigar. Hoewel hij volgens haar aanvankelijk zijn repetities niet serieus nam en uiteindelijk bijna een uur lang elke dansbeweging op de set oefende.

In een oude video heeft Saroj Khan het over het maken van het iconische Bollywood-nummer, waarin ook Kajol te zien was. De overleden choreograaf zei: “Ik heb ‘Kaali Kaali Aankhein’ het beste gedaan met Shah Rukh. Toen we voor het eerst de dans van het lied componeerden, vroegen we hem om te komen repeteren. Hij vertelde me, dat we het alleen op de set zouden doen. Maar, toen hij op de set arriveerde en de dans zag, moest hij voor elke stap 40 minuten tot een uur oefenen. Hij heeft zo hard gewerkt voor het nummer dat hij er een prijs voor verdient. Maar, hij deed zijn best.”

“Hij is de mannelijke versie van Madhuri Dixit,” voegde Saroj Khan er met een glimlach aan toe, verwijzend naar SRK’s toewijding en harde werk op de set.

“Yeh Kaali Kaali Aankhein” is gezongen door Kumar Sanu en Anu Malik. In een andere video voor het maken van het nummer sprak Shah Rukh over zijn antiheld karakter in de film. Hij zei: “Voor het eerst hebben we geen beperking gesteld aan waar de rol van held zal eindigen. Het personage is een heel ander soort held. Het is de eerste keer dat hij menselijker wordt gehouden, en niet als een superheld.”

Baazigar is uitgebracht in 1993. Geregisseerd door Abbas-Mustan, wordt het wraakdrama gerangschikt als een van de beste Bollywood-thrillers tot nu toe. Het speelde ook Rakhee, Dalip Tahil, Siddharth Ray en Johnny Lever, en was het acteerdebuut van Shilpa Shetty.

Baazigar versterkte de positie van Shah Rukh Khan in Bollywood, waardoor hij zijn doorbraakrol als enige hoofdrolspeler kreeg. Afgezien daarvan was het ook het eerste commerciële succes van Kajol. De muziek staat zelfs tot op de dag van vandaag bovenaan de afspeellijst uit de jaren 90.

error: Kopiëren mag niet!