Met een infuus in de boot naar Frans-Guyana

Volgens een bewoner uit het Paramacca-gebied komt het regelmatig voor, dat patiënten met de boot moeten varen naar Apatou. Volgens de man komt dit, omdat er geen Cubaanse artsen meer werkzaam zijn in dit gebied van Langatabbetje.

“Hierdoor moet je soms wachten tot de volgende dag om met de boot naar Frans-Guyana te kunnen gaan voor hulp, maar als er ter plekke artsen zouden zijn dan zou er direct hulp kunnen worden ingeroepen van een arts”, laat de man weten.

Hij merkt verder op, dat er wel verpleegkundigen zijn, “maar zij zijn geen artsen”.

Hij toont een video. Op beelden is te zien dat een patiënt in een boot vaart, een infuus zwaait met de golven van de rivier mee. De man hoopt dat er snel weer artsen in het gebied zullen zijn en zegt tot slot dat aan de Franse kant er dan medische hulp wordt gegeve

RB

error: Kopiëren mag niet!