17-jarige Franse cocaïne bolletjesslikker opgepakt te Stolkertsijver

De 17-jarige Franse jongen J.B. is donderdag 17 maart door leden van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden voor overtreding Wet Verdovende Middelen aangehouden. Hierna werd de jonge verdachte overgedragen aan de rechercheurs van Narcotica Brigade, zo meldt het Korps Politie SUriname woensdag 23 maart.

Een auto, waarin J.B. zat, werd bij de controlepost gesommeerd aan de kant te gaan. Agenten merkten tijdens de controle, dat de 17-jarige jongen zich zenuwachtig gedroeg en daarbij iets in het voertuig had gegooid. Bij controle in de auto werden aangetroffen en in beslag genomen vier cocaïne bolletjes. De tiener werd door een uitgevoerde test ervan verdacht bolletjes te hebben geslikt. Dat ontkende hij echter. 

Op grond hiervan werd hij overgebracht naar de afdeling Narcotica Brigade, waar hij werd onderworpen aan een urinetest. Aan de hand van het positieve resultaat werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Na twee dagen heeft de jongen in totaal 71 cocaïne bolletjes op de natuurlijke weg uit het lichaam gescheiden. Het gewicht van de 75 bolletjes, inclusief de vier die in het voertuig waren aangetroffen, is in totaal 740 gram.

Vanwege de jeugdige leeftijd van J.B. is hij hangende het onderzoek ingesloten in het jeugdcellenhuis, dat is ondergebracht in het gebouw van Opa Doeli.

error: Kopiëren mag niet!