Ambassadrice Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan president van Ghana

Fidelia Graand-Galon, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadrice van Suriname in Ghana, heeft dinsdag haar geloofsbrieven aangeboden aan de president van Ghana, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo tijdens een speciale ceremonie in het presidentieel paleis ‘the Golden Jubilee House’ in Accra.

Tijdens het kort onderhoud haalde de ambassadrice de vriendschapsbanden tussen Suriname en Ghana aan en feliciteerde de president met het tweede termijn als voorzitter van de Economic Community of West African States (ECOWAS), de 65ste Onafhankelijkheidsdag van Ghana en het African Continental Free Trade Area (AfCFTA) secretariaat welke in januari 2021 in Ghana is geopend. Ook gebieden van wederzijds belang, zoals olie en gas, goud en andere natuurlijke hulpbronnen tussen de twee landen werd besproken. 

President Akufo-Addo bevestigde de bestaande samenwerking op de verschillende gebieden zoals genoemd door de ambassadrice en verwees naar zijn recente ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi te Guyana en gaf aan, dat hij voornemens is Suriname te bezoeken. Eveneens zei de president, dat de culturele banden met Suriname belangrijk zijn en verwees naar de Ghanese diaspora in Suriname (de Trans-Atlantische slavenhandel). Hij zei verder, uit te kijken naar de continuering en versteviging van de vruchtbare diplomatieke band met Suriname, zo bericht het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenerking woensdag 23 maart.

error: Kopiëren mag niet!