Showpromotors over stopzetting Phagwa festiviteiten

Sikander Bechoe Events: Regering W’O SET’ EN, KO SET’ EN Samen, Samen Sterker

In het afgelopen weekend is een aantal Phagwa festiviteiten stopgezet. Showpromotors hebben hun mening gegeven rond de stopzetting in een gesprek met de entertainment redactie van Dagblad Suriname.

Shammi Khusial, de persoon achter de organisatie S.S. Promotions, had naar eigen zeggen toestemming van de districtscommissaris voor een festiviteit rond Phagwa. Enkele Phagwa festiviteiten zijn stopgezet waaronder ook van S.S. Promotions. Shammi is de mening toegedaan, dat er selectief festiviteiten zijn stopgezet en geeft aan dat anderen wel hun festiviteiten mochten voortzetten.

Als organisator gaat het bij hem om het recht dat voor allen moet gelden. In normale omstandigheden (voor de komst van Covid) zijn er steeds geslaagde evenementen gepresenteerd door S.S. Promotions. 

Phagwa festiviteiten van een andere organisatie, Sikander Bechoe Events, werden eveneens stopgezet. Sikander Bechoe geeft aan, dat Leden van de Operatie ‘Veilig Suriname’ (OVS) te midden van de culturele activiteit hun werk hebben gedaan, er was alle begrip vanuit de zijde van de politie voor de activiteit. Sikander Bechoe Events had vooraf toestemming en conform de protocollen hebben zij getracht om na zeker twee jaren een culturele activiteit te organiseren. “De Chautal groep moest optreden zonder microfoon en box voor zo’n 2.500 mensen. Het wordt echt tijd dat er ordening komt in de sector. Regering W’O SET’ EN, KO SET’ EN Samen, Samen Sterker”, zegt Bechoe. 

Conform het presidentieel besluit is feesten nog steeds niet toegestaan. Vanuit de zijde van de overheid wordt steeds gevraagd om de MoHanA-regels (mondkapje dragen, handen wassen en 1.5 meter afstand in acht nemen) in acht te nemen. De toestemming voor festiviteiten werd ook verleend onder strikte Covid-19 protocollen.

In buurland Guyana en in Nederland werd Holi uitbundig gevierd. De entertainmentsector in die landen is open gegooid. In Suriname is er geen officieel besluit over de entertainmentsector genomen. Organisaties als Entertainment Bondru Suriname trachten wel een overeenstemming te bereiken en pleiten om in samenwerking met de overheid te zorgen voor ordening van de sector. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!