Laatste eer bewezen aan veelzijdige artiest Elton Sodikromo

Vol lof, met zijn song “Meri jaan” is Sodikromo naar zijn laatste rustplaats gebracht 

De vocalist van Kasimex Houseband, Elton Sodikromo, is donderdag 17 maart gebracht naar zijn laatste rustplaats. Vele collega’s uit de muziekwereld zijn naar het district Nickerie gegaan, waaronder leden van toen Mantjes Houseband. Het is een zware dag geweest voor de leden van Kasimex Houseband en de familie om hun geliefde Elton Sodikromo voor altijd vaarwel te zeggen.

De uitvaart was ook te volgen via een live streaming. Er werden vol lof toespraken gehouden voor de geliefde Surinaamse artiest. Met zijn song “Meri jaan”, dat door alle aanwezigen werd meegezongen, werd de artiest gedragen naar zijn laatste rustplaats. 

Wijlen Sodikromo is zeker 18 jaar lid geweest van Kasimex Houseband. Hij kreeg behalve zijn zangtalenten ook bekendheid vanwege het feit dat hij hindoestaanse songs ten gehore bracht. Elton schreef ook zijn eigen nummers, naast het zingen.

Hij was afkomstig uit het rijstdistrict Nickerie en heeft tal van songs met clips op zijn naam staan. Elton Sodikromo zal voortleven in zijn muziek.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!