Opo Yari Wedstrijden Surinaamse Boksbond met SuThaiBo

De Surinaamse Boksbond (SuBoBo) houdt zaterdag 19 maart in samenwerking met de SuThaiBo, de Opo Yari Wedstrijden. Door Covid-19 heeft alles nagenoeg stil gelegen en deze wedstrijden zijn een warming up om het boksen weer volledig leven in te blazen, zo laat de Boksbond donderdag 17 maart weten.

In november 2021 en januari 2022 heeft de Surinaamse Boksbond demo evenementen gehouden om te peilen wat de interesse onder de thaiboksers is. Dit was ook een event in samenwerking met de SuThaiBo, gezien de interesse vanuit die kant. Dat was een succes in aanloop naar de aankomende wedstrijden. 

Het thaiboksen heeft in Suriname een prominente plaats binnen de gemeenschap, maar het (Olympisch) boksen kan met de juiste inbreng ook grote kampioenen leveren. De aanzet wordt dus komende zaterdag gegeven door junioren- en seniorenpartijen te draaien die talenten moeten everen voor de nabije toekomst.

Indien de interesse er is kunnen deze boksers klaargestoomd worden voor de aankomende nationale selecties. Het ligt in de bedoeling dat de SuBoBo nog minstens vier evenementen dit jaar organiseert.

Op dit moment is de SuBoBo al bezig met een selectie van A-klasse boksers die Suriname zal vertegenwoordigen op internationaal niveau. Er is bijvoorbeeld al contact gelegd met de Guyanese Boksbond onder leiding van voorzitter Ninvalle voor wedstrijden daar. Ook met de overige Caribische landen zijn er contacten die kunnen leiden naar meerdere international meetmomenten. 

De wedstrijden zaterdag 19 maart zijn in de Gym van Team Yvel aan de Verlengde Gemenelandsweg # 127 C (achter de Grote Boommarkt). Het geheel start om 14.00 uur. 

error: Kopiëren mag niet!