Eerste beach worsteltoernooi in Nickerie zaterdag 26 maart

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) houdt zaterdag 26 maart in het district Nickerie haar eerste beach worsteltoernooi voor dit kalenderjaar. De Nickerie Beach Wrestling Event is de eerste uit een serie van vijd beachtoernooien, waarvan de laatste de nationale kampioenschappen (NK) zijn. Nog nooit eerder is er een NK Beachworstelen gehouden in Suriname

Aan het beachtoernooi van zaterdag, welke gehouden wordt op het Volksplein te Nieuw Nickerie, doen worstelscholen uit Nickerie, Paramaribo en Commewijne mee. Het was twee jaar geleden dat het laatste beachtoernooi, ook in Nickerie, was georganiseerd, voordat Covid-19 haar intrede deed in het land.

Beach Wrestling is een nieuw erkend onderdeel van de wereldfederatie, de UWW. Dit onderdeel wordt steeds populairder in de wereld, vooral het Caribisch gebied. De UWW is met een grote lobby bezig om beachworstelen voor de dames tot een Olympische sport te maken in 2024 en beachworstelen voor dames en heren in 2028. Zover is men nog niet.

Na het warming-uptoernooi op de mat op 6 maart, zijn de worstelaars erop gebrand om weer in actie te komen. De wedstrijden vangen aan om 16.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!