Niet-residerend ambassadeur Suriname voor Israël bezoekt JusPol-minister Amoksi

De niet-residerende ambassadeur van Suriname Stevanus Noordzee voor Israël is woensdag door minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie op zijn kabinet ontvangen. Noordzee wilde weten hoe hij als ambassadeur, van betekenis kan zijn voor het ministerie van Justitie en Politie.

Met Noordzee werd uitvoerig gesproken over de contacten die in Israel gelegd kunnen worden ten behoeve van versterking van de politie en andere diensten bij het ministerie. Zo wil de minister graag weten wat het beleid in Israël is inzake gevangenismanagement en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De bewindsman wil graag weten wat de in Israël gehanteerde modellen en strategieën zijn.

Er is ook gesproken over mogelijkheden voor het verkrijgen van studiebeurzen voor diverse opleidingen en trainingen voor de diensten en onderdelen van het ministerie. De minister gaf aan, dat het Korps Politie Suriname een reorganisatie ondergaat. Het korps staat dan ook open voor het volgen van opleidingen. 

Tot slot gaf minister Amoksi aan uit te kijken naar de verrichtingen van de ambassadeur. De ambassadeur dankte de minister voor de ontvangst en gaf aan uit te kijken naar een vruchtbare samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie.

error: Kopiëren mag niet!