Centrum Nascholing traint leerkrachten Sipaliwini in ‘Ontwikkelingsgericht Onderwijs’

Het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu) is woensdag 16 maart begonnen met het trainen van leerkrachten uit het district Sipaliwini in Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). De bedoeling was dat de trainers maandag en dinsdag de eerste groep scholen aan de Boven-Surinamerivier zouden aandoen, maar vanwege de hoge waterstand en de evacuatie van leerkrachten van een aantal scholen, zijn de trainers niet meer afgereisd.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft van de nood een deugd gemaakt.

De leerkrachten volgen de eerste module van OGO. Bij deze vorm van onderwijs wordt gewerkt in het tempo van de kinderen. Elke persoon heeft de potentie in zich om zichzelf te ontwikkelen en dit kan leiden tot processen van zelf leren.

Ongeveer 220 leerkrachten zullen worden getraind in OGO. Intussen zijn de onderwijsgevenden van OS Manlobi, Johannes Arabie Nieuw Aurora, OS Ampoematapoe, OS Goejaba 1, OS Goninikrikimofo, OS Bofokoele en OS Godo getraind.

Daarnaast zijn er nog enkele schoolteams die ingepland worden. Naast de OGO-trainingen zijn er ook andere sessies voor deze leerkrachtenteams op het programma. Zo zijn er sessies rubricstrainingen gepland voor volgende week.

error: Kopiëren mag niet!