Zanger Elton Sodikromo overleden

De vocalist van Kasimex Houseband, Elton Sodikromo is overleden. De bandleider van Kasimex Houseband, John Clay, bevestigt het droevig nieuws tegenover Dagblad Suriname.

“Het gaat niet goed, Elton is er niet meer. De muziekgroep heeft hem ervaren als een aardige, lieve broer. Een doorzetter, altijd positief ingesteld en iemand die nooit nee zegt”, aldus John Clay. Velen in de Surinaamse muziekwereld hebben de afgelopen dagen een post geplaatst op social media en gebeden voor spoedig herstel van de artiest.

Elton Sodikromo was in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en de oorzaak was van cardiovasculaire aard. Hij heeft dagen strijd gevoerd met zijn gezondheid, maar helaas. De Surinaamse muziekwereld verliest hiermee een veelzijdig artiest.

Sodikromo is zeker 18 jaar lid geweest van Kasimex Houseband. Hij kreeg behalve zijn zangtalenten ook bekendheid vanwege het feit dat hij ook hindoestaanse songs ten gehore bracht. Elton schreef ook zijn eigen nummers. Hij was afkomstig uit het rijstdistrict Nickerie en heeft tal van songs met clips op zijn naam staan.

Elton Sodikromo zal voortleven in zijn muziek.  Enkele liederen van de veelzijdige artiest zijn “Numbro wang”, “Yu Wawang” en “Meri Jaan”. Namens Kasimex Houseband, directie en personeel van Dagblad Suriname, de condoleances aan alle nabestaanden.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!