Wegenautoriteit draagt reuzen Surinaamse vlaggen over aan ministerie van Defensie

De reuzen Surinaamse vlaggen zijn vrijdag door de Wegenautoriteit officieel overgedragen aan het ministerie van Defensie. Deze mammoetvlaggen werden in het bijzonder op hoogtijdagen gehesen door de Wegenautoriteit in samenwerking met het Militaire Korps.

Voorzitter John Moerahoe van de Raad van Toezicht (RvT) bij de Wegenautoriteit voerde tijdens de overhandiging aan, dat het hijsen van deze vlaggen echter niet past binnen de taakstelling van de Wegenautoriteit. In dit kader werd een verzoek gestuurd naar het ministerie van Defensie om deze aangelegenheid van ambtswege over te nemen. De vlag van Suriname is een belangrijk symbool voor het land.

De mammoetvlaggen worden op hoogtijdagen vooralsnog gehesen op onder andere de middenberm van de dr. Sophie Redmondstraat tegenover het Frank Essed gebouw, de middenberm van de J. Lachmonstraat tegenover het SLM hoofdkantoor, op de rotonde van de Van ‘t Hogerhuysstraat en bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij in het district Para. Deze vlaggen stralen een staatsrechtelijk symbool uit vanwege de omvang, maar zorgt ook voor een uitzonderlijk gevoel van vaderlandsliefde. 

Uit onderzoek bleek dat in 2017 vier in goede staat verkerende mammoetvlaggen door het Korps Politie Suriname (KPS) afgestaan waren aan de Wegenautoriteit om zorg te dragen dat die op hoogtijdagen worden gehesen op de genoemde locaties. In hetzelfde jaar werden 12 nieuwe mammoetvlaggen aangeschaft en onder het beheer van de Wegenautoriteit geplaatst. Nu wordt het gehele beheer van de vlaggen geplaatst bij het ministerie van Defensie.

Waarnemend directeur Shoenanda Gopalrai van de Wegenautoriteit, gaf te kennen dat de Wegenautoriteit haar best heeft gedaan samen met het Militaire Korps, bij het hijsen van de vlaggen. Zij beklemtoonde het warm gevoel door deel te mogen zijn van deze bijzondere momenten.

error: Kopiëren mag niet!