Ministerie van NH aan de slag met Wereld Wereldag: mini bewustwordingscampagne over waterproblematiek

Ook dit jaar besteedt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) met activiteiten aandacht aan Wereld Waterdag. Deze speciale dag is een Internationale dag die sinds 1993 ieder jaar op 22 maart wordt ‘gevierd’. 

In samenwerking met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en het United Nations Development Programme (UNDP) zal in Suriname bewustwording worden gecreëerd over de nationale waterproblematiek met een mini bewustwordingsscampagne. 

Het thema dit jaar is ‘Grondwater, maak het onzichtbare zichtbaar’. Naar aanleiding van dit thema zijn onder andere verklaringen en videoproducties voorbereid en wordt op een moment afgesloten met een verhalenwedstrijd georganiseerd door de UNDP in samenspraak met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen waaraan schoolgaande jongeren deelnemen.

Een van de doelstellingen onder de Sustainable Development Goals (SDGs) waar het ministerie zeker acht op slaat, is het aantal mensen zonder of met een tekort aan schoon en veilig drinkwater tot de helft te reduceren. Zo heeft zij in enkele gebieden waterzuiveringssystemen geïnstalleerd. Rivierwater, ook afkomstig van grondwater, wordt gezuiverd tot schoon en veilig drinkwater uit de kraan.

Genoemde activiteiten zullen worden verdeeld over twee weken en uitgezonden op tv en ook op de NH- Facebookpagina worden gedeeld. 

error: Kopiëren mag niet!