Vergaderzaal Pikin Poika in rook opgegaan

De vergaderzaal ‘krutu oso’ van het dorp Pikin Poika is maandagmiddag rond half vier in vlammen opgegaan. Kapitein Joan van der Bosch is zeer geschokt over dit verlies. Tijdens het doen van boodschappen werd het dorpshoofd gebeld, dat de vergaderzaal in brand stond. De brandweer kwam eraan te pas om te blussen.

Het gebouw bestaat al 15 jaar en is in die tijd al 3 keer gerenoveerd. “Het heeft mij aardig wat geld gekost”, laat de kapitein weten. In de ‘Krutu Oso’ werden trainingen en vergaderingen gegeven. Ook de kinderclub, verjaardagen en kerkdiensten werden er gehouden.

Het gebouw van 15 bij 17 meter deed ook dienst als opvang voor kinderen die niet terug naar de stad konden afreizen. “Het had dan ook de functie als herberg”, vult Van der Bosch aan.

De schade betreft stoelen, tafels, materialen om te renoveren, een bed en een televisie. De kapitein laat weten dat de oorzaak van de brand in onderzoek is bij de politie. “Het is belangrijk dat wij zo snel mogelijk weer over een vergaderzaal beschikken.” Een tijdelijke vervanging in de vorm van een grote tent verwelkomt Van der Bosch. Zij wijst erop dat een duurzame oplossing wel van groot belang is.

“Voor het eerst heb ik zoiets meegemaakt. Ook de gemeenschap is erg ontroerd door de brand”, merkt van der Bosch op. Tot slot zegt zij, dat de plaatselijke gemeenschap haar enorm steunt.
RB

error: Kopiëren mag niet!