Reflecteer: Waardeer je familie en vrienden wanneer ze nog in leven zijn

Dit is het verhaal van een heer, genaamd Armand. Hij nam een lening, kocht een huis, en vervolgens zat het hem plotseling allemaal wat tegen. Er zou beslag op zijn woning worden gelegd, enkel en alleen maar omdat hij de lening niet kon afbetalen op de afgesproken wijze. Tja, het kan iemand soms simpelweg een beetje tegenzitten, buiten zijn of haar schuld om trouwens.

Armand postte zijn situatie op Facebook op zoek naar hulp, maar hij kreeg helaas geen enkele reactie. Dus, hij nam een drastisch besluit en stuurde een bericht naar zijn contactenlijst – zo’n zeker 250 vrienden en vriendinnen – met het verzoek hem een lening van US$ 20.000 te verstrekken. Een fiks bedrag dus.

Helaas reageerden dan ook maar 10 personen en 6 van ze stelden hem dus niet te kunnen helpen. Slechts 1 op de 4 beloofde hem te helpen en hem wat geld te geven. De andere 3 kwamen niet met een excuus en namen telefoontjes van Armand nooit aan.

Ondertussen had Armand geen slaapplaats. Hij was een dak- en thuisloze geworden. Hij liep in het donker op zoek naar opties en helaas stal iemand zijn lege portemonnee met zijn identiteitsbewijs. Maar, de dief werd aangereden door een auto met hoge snelheid toen hij vluchtte en overleed zonder dat hij kon worden geïdentificeerd op zijn uiterlijkheden. Alleen de portemonnee van Armand met diens identiteitskaart dienden als identificatie..

De volgende dag verspreidde het nieuws zich snel, dat hij was overleden.

2.500 mensen postten op zijn Facebook-tijdlijn waarvan ze hem kenden en hoe aardig hij was.

Een commissie werd gevormd door zijn “trouwe” vrienden die SRD 25.000 bijeen brachten om mensen van eten te voorzien op zijn begrafenis. Zijn collega’s organiseerden zich en brachten SRD 35.000 mee voor de kist, de tenten en de stoelen. Hij moest worden begraven in een kist ter waarde van SRD 15.000, maar haastig was er een man die een kist voor SRD 5.000 aan ze verkocht en zei dat het zijn bijdrage was.

De familie ontmoette elkaar weer, het was een zeldzame gelegenheid voor de familie om elkaar weer te ontmoeten. Daarna was er een zitting. Voor de begrafenis droeg de familie SRD 18.000 bij. Iedereen wilde vrijwillig laten zien dat ze ook een steentje bijdroegen. Ze drukten zelfs T-shirts en polo’s voor meer dan SRD 17.500.

Stel je nu het tafereel voor toen Armand besloot zichzelf te laten zien op de dag van zijn begrafenis ….. Hmmm

Zo is het leven van vandaag, een trieste realiteit, maar onderdeel van ons dagelijks leven. Jij die dit verhaal leest, verander je mentaliteit.

Help je broer, zus of wie dan ook in je familie of naaste omgeving wanneer iemand je nodig heeft. Wacht niet op hun dood om ze uw liefde te tonen. Het zal ze niet helpen

Waardeer je vrienden en familie terwijl ze leven.

Armand Balls

error: Kopiëren mag niet!