I Faya van alle muzikale markten thuis

I Faya (Freddy Main) zal dit jaar nog uitpakken met een dancehall album en een reggae single. Daarna wil hij zich veel gaan focussen op netwerken met andere artiesten in Suriname, Frans-Guyana en daarbuiten. Naast zanger is I Faya tekstschrijver, muzikant, producer en Rastafari. De artiest bevestigt daarmee zijn veelzijdigheid, met name in de muziekwereld. Hij voelt zich lekker met zowel reggae, waarmee hij zich de afgelopen jaren heeft geïdentificeerd, als met rapmuziek.

I Faya predikt in zijn nummers standaarden die hij zelf hoog in zijn vaandel draagt: naastenliefde, zelfstandigheid, vrijheid, spiritualiteit en samenwerking. “In mijn nummers moedig ik mensen aan om het goede te doen en principes als eerlijkheid, zelfrespect en vergevingsgezindheid hoog te houden. Maar, laten we bovenal de Schepper en Zijn wereld respecteren,” aldus de zanger, wiens motto luidt: “I chant what I live, I live what I chant”.

I Faya’s repertoire telt drie singles (1. Srefidensi; 2. Nine; 3. Sun Shine) en twee albums met elk vijf tracks. Van de twee albums is er één reggae (You) en één rap (Vybz). De artiest hecht heel veel emotionele waarde aan het nummer Paradise, dat hij samen met zijn moeder (I Juba) heeft gezongen. Paradise is een nummer uit het album ‘You’. Met het lied Srefidensi vindt de in Frans-Guyana wonende zanger de binding met zijn vaderland Suriname steeds terug.

I Faya staat geregistreerd bij de Franse Vereniging van auteurs, componisten en uitgevers van muziek (Sacem).

error: Kopiëren mag niet!