Surya chawtaalgroep, een team met jonge Surinamers

Chautaal is een onderdeel van de Holi/Phagwa viering. Het gaat om de presentatie van een groep met songs van Indische oorsprong, maar er wordt zelfs ter plaatse ook geïmproviseerd. Het is een stuk cultuur van de hindoe broeders en zusters. Een Surinaamse groep is Surya chautaal groep.

Dagblad Suriname verneemt, dat de groep inmiddels al drie jaar bestaat en dat het jongste lid van Surya chautaal groep zes jaar is. Surya staat onder leiding van Radjoe Toefanie. Het team is ontstaan bij een Hindi school te Helena Christina. Dit jaar hebben de deelnemers besloten om er een vaste team/groep van te maken en werd gekozen voor de benaming Surya chawtaalgroep. Het team is aangesloten bij de Shri Sitaram Mandir te Helena Christinaweg met als voorzitster Monique Rampertap. Aldimij NV staat achter het team als sponsor.  

Surya chawtaalgroep zal dit jaar een paar mandirs aandoen. Optreden in verband met verbranding van Holika (brandstapel) staat gepland bij de Shri Sitaram Mandir. Op Holi/Phagwa gaat het team bij enkele leden thuis een optreden verzorgen en vroeg afsluiten zodat ook de leden aanbod komen om phagwa te vieren met hun familieleden. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!