Renovatie ICT-centrum Nickerie in volle gang

Jongeren in het district Nickerie die zich bevinden in Paradise en omstreken hebben behoefte aan een plaats, niet gewoon een hangplek, maar een plek waar ze onbezorgd bezig kunnen zijn met activiteiten die zullen bijdragen aan een betere toekomst voor ze.

De bijzondere locatie van stichting JOPO (Jongeren Organisatie Paradise en Omgeving) biedt alle ruimte hiervoor volgens Martino Madiksan, projectleider van dit project. Hij ondersteunt en helpt de mensen in Paradise samen met Stichting JOPO

Aan Dagblad Suriname geeft Madiksan te kennen, dat er een grote behoefte is aan kennis met betrekking tot het ICT-gebeuren. Dit concludeert hij uit de gesprekken die hij heeft gevoerd met mensen van Paradise. Jong en oud helpen enthousiast mee aan de renovatie van het ICT-centrum, zegt hij blij. Stichting JOPO wil de Nickeriaanse gemeenschap de kans geven om in hun behoefte te voorzien. Hij geeft aan in het gesprek, dat de stichting voortvarend van start is gegaan met de renovatie en dat ze dit ritme zullen blijven aanhouden.

Het was niet de bedoeling, dat de sportzaal van een verfbeurt zou worden voorzien, maar mensen van de buurt met een goed hart hebben Stichting JOPO geholpen aan financiële middelen daarvoor. “Als het gebouw van januari wordt vergeleken met nu, dan merk je gelijk dat er een verschil is”, zegt hij. “Tot zover hebben de mensen in samenwerking met Stichting JOPO, fase 1 kunnen financieren, het werk is dus niet helemaal klaar, maar het komt wel zoetjes waar het moet zijn.”

Tijdens fase 1 ging het om het plaatsen van dakplaten en het voorzien van de voorgevel van prachtige foto’s en kleuren. De mensen en Stichting JOPO vinden het zelf prachtig om het gebouw te kunnen zien, dit is vooral te merken aan de manier waarop er constant vrijwilligers binnen komen om zich in te zetten voor dit project. Verder hebben twee ICT-bedrijven in Paramaribo contact gemaakt met de heer Madiksan om ook hun bijdrage te leveren aan dit geheel.

Fase 2 is het vervolgtraject en het gaat hierbij om het aanleggen/aansluiten van elektra voor de computers en de airco’s die nodig zijn voor de ruimtes en daarna heb je volgens Madiksan ook nog de derde fase, en deze fase is de fase waarin het schilderen van de binnenmuren en betegelen van de vloer aanbod zullen komen. “Ook hebben wij een nieuwe indeling gemaakt om het gebouw zo efficiënt mogelijk te benutten, het enige dat zich nog voordoet, is het ontbreken van financiële middelen om dit te kunnen realiseren”. De heer Madiksan heeft nog genoeg geloof in het feit dat er Surinaamse bedrijven zijn die hun bijdrage willen leveren aan dit geheel, omdat het ook kan zorgen voor meer ontwikkeling in Nickerie. Tot slot wil mensen van het bedrijfsleven oproepen om het renovatietraject van hun ICT-project in Nickerie te ondersteunen.  

IS

error: Kopiëren mag niet!