Renovatie en uitbreiding Nationale Nierdialyse Centrum door Nier Stichting Suriname

Na  afsluiting van een succesvolle inzamelingscampagne van Stichting SU AID in de periode oktober 2021 tot 21 december 2021 voor de Nier Stichting Suriname (NSS), kan hoogstwaarschijnlijk in april van dit jaar de renovatie van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) gebouw aan de Henck Arronstraat in Paramaribo van start gaan.

Leon Brunings, die sinds 2007 voorzitter van Nier Stichting Suriname (NSS) is, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat er voor het eerst een renovatie bij haar plaatsvindt. NSS is opgericht in 1974 en sindsdien is er nooit echt wat gedaan aan het gebouw. Dit kwam door gebrek aan financiën.

“Voor de renovatie en uitbreiding is in totaal Euro 500.000 nodig. Indicatief is er ongeveer SRD 2.5 miljoen (Euro 110.000) opgehaald. Er zullen nog meer fundraisings in de komende maanden plaatsvinden. Maar, dit startkapitaal stelt ons in ieder geval in de gelegenheid om te starten met de bouwplannen. “Het NSS heeft twee gebouwen, een waar voornamelijk de administratieve krachten zijn, en het tweede gebouw waar voornamelijk de doctoren en de patiënten zijn.”

“De administratieve krachten en doctoren die zullen in een cabine geplaatst worden die door een donor wordt bekostigd. In gebouw I, zullen additionele patiënten ruimtes worden gecreëerd. Daarna zullen de patiënten van gebouw II worden geschoven naar gebouw I en kunnen de reparaties in gebouw II worden uitgevoerd. Vervolgens komen er ook parkeerhavens, een speciaal magazijn en een technische ruimte bij.”

“Wij concentreren ons nu op de renovatie van NNC aan de Henck Arronstraat. Indien er echter andere gebouwen van het NNC moeten worden gerenoveerd, of ook van andere dialysecentra, dan zal de NSS zich ook daarvoor inzetten. Want wij van NSS staan niet alleen voor nierpatiënten aan de Henck Arronstraat, maar voor het welzijn van alle patiënten over geheel Suriname,”  voegt Brunings aan het gesprek toe. 

IS

error: Kopiëren mag niet!