WHC-Monkou school houdt groente verkoopdag

De kinderen zijn onze toekomst, ze behoren tot een deel van onze vooruitgang als natie. Op de WHC-Monkou school in Nickerie worden leerlingen naast het normale educatie proces nog andere vaardigheden aangeleerd. Leuk is het om te zien hoe de docenten hun tijd nemen om de kinderen naast het normale leerproces toch andere vaardigheden bij te brengen. 

In het dagelijks leven zitten leerkrachten achter een bureau of staan ze voor het bord om de studenten meer informatie te verschaffen, maar op de Monkou school wordt extra aandacht besteed aan activiteiten die niet alleen aan het educatieproces, maar ook aan het individueel leven van een mens kunnen  bijdragen.

Er werd door de studenten antroewa geplant. Het planten gaat natuurlijk niet zo makkelijk, het is een hele procedure. Het begint bij planten en gaat dan verder met onkruid verwijderen (waar nodig), water geven als het niet regent. De studenten waren braaf en hebben er geduldig op gewacht. Dit gebeurde tijdens het vak tuinbouw.

De planten hebben genoeg tijd gehad om te groeien tot ze groot genoeg waren voor de oogst. Daarna werd door de studenten in samenwerking met de docenten ervoor gezorgd dat de antroewa’s voorbereid werden voor het inmaken. Na de voorbereidingen werden ze mooi in glazen potten verpakt, en daarna voorzien van een productie- en vervaldatum.

Het was leuk om te zien hoe de studenten te werk gingen met de voorbereidingen die er allemaal getroffen moesten worden. De docenten waren gedurende het hele proces naast de studenten aanwezig en ze konden meegenieten van dat proces om hun spullen aan het eind ten verkoop aan te bieden aan de gemeenschap in Nickerie. Met de opbrengsten willen de docenten een plantenkas opzetten om ook daarin te kunnen planten.

Van de leerlingen hun gezichten was de blijdschap af te lezen. Ze hebben dus geleerd hoe ze om moeten gaan met planten en wat er allemaal nodig is om de planten te onderhouden. Met deze gave kunnen ze niet alleen op school, maar ook thuis een bijdrage leveren. Planten wordt vandaag de dag zowel door de overheid als door particuliere mensen ondersteund. Het is goed om te weten dat je op school meer dan het onderwijsproces alleen kan leren. De WHC-Monkou school is niet de enige school die dit heeft geïmplementeerd in het educatieproces en het zal zeker niet hierbij blijven.

De leerkrachten staan er klaar voor om hun leerlingen te begeleiden en te stimuleren voor een waardige plek in de maatschappij, hierbij hopen ze natuurlijk ook een voorbeeld te zijn voor   andere onderwijsinstituten.

GW

error: Kopiëren mag niet!