MinOWC: “Het zuiden is niet vergeten”

In een eerder verschenen artikel in Dagblad Suriname, is melding gemaakt van de slechte staat van de school (zie foto top) en leerkrachtenwoningen te Palumeu. Door lokale inheemsen werd onder andere aangeven, dat het te merken is dat onderwijs in het zuiden van het land geen prioriteit heeft. 

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten, dat niet alleen de school te Palumeu zich in een slechte staat bevindt, maar ook andere scholen in het zuiden (inheemse gebieden).

“De meeste scholen in het binnenland moeten worden aangepakt. Uit een onderhoud vorig jaar met de leerkrachten van het zuiden waren verschillende knelpunten naar voren gebracht. We zijn nu bezig om voor alle openbare scholen in het binnenland een dossier te maken. De werkzaamheden moeten gestructureerd worden aangepakt. Het zuiden is niet vergeten”, aldus het ministerie.

SK

error: Kopiëren mag niet!