HUB computercentrum in Coronie heropend

Het HUB computer centrum in het district Coronie is op 8 maart officieel heropend. John Muntslag, die sinds 2020 voorzitter is van het HUB computer centrum, geeft in gesprek met de krant aanm dat het gebouw voor een bepaalde periode niet in gebruik was. De computers en laptops die men moest gebruiken om te werken zijn gestolen. Er was geen beleid meer, en het gebouw werd niet onderhouden, maar door het initiatief van de ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is het gebouw volledig opgeknapt. 

In 2013 deed de voormalige directeur van het telecommunicatiebedrijf Telesur, Dirk Currie, een verzoek aan de toenmalig districtscommissaris van Coronie, Irene Esajas, om het bedrijf toestemming te verlenen te starten met een glasvezelproject  in het district. Na enkele gesprekken tussen de partijen werd uiteindelijk toestemming aan Telesur verleend om te starten met haar werkzaamheden.

Uit dank voor de toestemming en snelle  reactie van de toenmalige districtscommissaris, heeft Telesur een volledig betaald internetproject aangeboden  voor het district. Dit  kwam goed uit voor het district, want in 2013 was de internetverbinding heel slecht daar. Na gesprekken met enkele hoogwaardigheidsbekleders van het district werd besloten om een computercentrum op te richten. Met toestemming van de ex-directeur van het cultureel centrum Coronie, John Pawiroredjo, is het HUB computer centrum ondergebracht in een bestaand gebouw op het achterperceel van het cultureel centrum Coronie.

Dit computercentrum moet ten goede komen van de totale Coroniaanse gemeenschap, in het bijzonder de jeugd. De jeugdigen moeten makkelijk en snel informatie voor schoolprojecten online kunnen vinden, ook het printen en kopiëren van studiemateriaal moeten zij makkelijk bij de hub kunnen doen.

“Mijn dank gaat uit naar de directeur van het instituut for green Economic, Dennis Rusland, de districtscommissaris van het district Coronie, Michel Winter, en de ambtenaren van het commissariaat Coronie die zich dag en nacht hebben ingezet voor reparatie en schoonmaakwerkzaamheden. Laten wij allen nu ervoor zorgen dat het gebouw in goede staat blijft”, aldus John Muntslag.

IS

.

error: Kopiëren mag niet!