St. Hindi Parishad spreekt over knelpunten in dagelijks leven en Hindi als leerstoel op universiteit met president Santokhi

De stichting Hindi Parishad heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De stichting heeft onder andere knelpunten van het dagelijks leven onder de aandacht gebracht van het staatshoofd. “Het is een heel moeilijke tijd voor stichtingen en organisaties”, zegt voorzitter Satjanand Pramsoekh.

De voorzitter geeft aan dat ook aan de orde is gekomen het ter beschikking stellen van uitleenkrachten aan de stichting en het introduceren van een Hindi leerstoel op de universiteit. De voorzitter zegt ten aanzien van de leerstoel, dat Hindi de vierde wereldtaal is, die op ruim 150 universiteiten wordt verzorgd. “Waarom zou Suriname niet daarvan profiteren?”, vraagt de voorzitter zich af.

De organisatie had voor de Covid-19 pandemie jaarlijks gemiddeld zeshonderd kandidaten die examens afnemen op 6 verschillende niveau’s.

De stichting bestaat dit jaar 150 jaar en beschikt over 60 tot 80 scholen. In totaal zijn er 150 Hindi docenten die vrijwillig de lessen verzorgen. De afgelopen twee jaren zijn de lessen online verzorgd.  Het ligt in de planning om de fysieke lessen opnieuw te starten.

error: Kopiëren mag niet!