‘Powisi’ (39) op de vlucht voor arrestatie door agenten neergeschoten op hoek Latour- en Martin Luther Kingweg

De 39-jarige verdachte R.M. alias “Powisi”, is donderdagavond bij zijn aanhouding door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) neergeschoten op de hoek van de Latour- en Martin Luther Kingweg. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan heling. 

De twee verdachten S.H. (19) en de 34-jarige G.B. beroofden in de eerste week van maart een 11-jarig meisje van haar halsketting in de Kwattaweg. Na de roof verlieten de twee verdachten de plek in een gereedstaande auto. Van deze beroving werd aangifte gedaan op het politiebureau Munder. De auto waarmee het strafbaar feit werd gepleegd, kwam tijdens het onderzoek in beeld en het lukte de politie om de twee verdachten zondag 6 maart aan te houden. 

Tijdens het verdere onderzoek in deze zaak kwam R.M. in beeld en werd opgespoord ter zake heling en heling meermalen gepleegd. Het RBTP signaleerde op 10 maart deze verdachte die in zijn auto zat in de Saronkolonieweg. Bij een poging hem aan te houden, zag de man kans weg te rijden in de richting van de Martin Luther Kingweg (MLK-weg). Op de kruising van de Latour- en de MLK-weg reed de verdachte tegen een elektriciteitsmast en zette zijn vlucht te voet verder. Hij werd tot stoppen gesommeerd, maar gaf geen gehoor hieraan. 

Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet op andere gedachten. De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte werd geraakt. 

In zijn auto werden aangetroffen en inbeslaggenomen inbrekerswerktuigen. Met een ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij ter verpleging opgenomen. Zijn situatie is stabiel. 

Inmiddels heeft hij bekend de halsketting te hebben gekocht, maar deze weer te hebben doorverkocht. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie, eveneens de twee andere verdachten, in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!