JusPol gaat samenwerken met ABS inzake modernisering statistieken afdeling KPS

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) heeft woensdag 9 maart een ontmoeting gehad met directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), commisaris Rishie Akkal van het Interim Management Team KPS (IMT) en de statistieken afdeling (DCIV) van het Korps Politie Suriname. Er zijn afspraken gemaakt over een samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en het ABS. De afdeling DCIV van het KPS is toe aan modernisatie en achterstanden in training moeten worden ingelopen.

Minister Amoksi gaf aan, dat de “belangrijkheid van data niet genoeg benadrukt kan worden”. Voor zijn ministerie zijn goede statistieken een absolute vereiste voor het creëren en monitoren van beleid. In het verleden is er een slachtofferonderzoek gedaan dat heel bruikbaar is geweest voor het uitvoeren van beleid op het ministerie en de behoefte aan zo’n onderzoek is er nu weer. Ook de samenleving moet regelmatig voorzien worden van de juiste data over veiligheid en de openbare orde in het land.

Directeur Sno zei, dat het ABS vaak samenwerkt met JusPol en ook weer bereid is om in de trainingsbehoefte van het ministerie te voorzien. De directeur vertelde ook, dat de hoeveelheid aan data die nu beschikbaar is, het noodzakelijk maakt dat er geïnvesteerd wordt in materiaal. In deze tijd is moderne apparatuur onmisbaar bij het verzamelen van data.

De afdeling DCIV heeft versterking nodig om zichzelf naar een moderne internationale standaard op te trekken. De versterking moet komen in de vorm van vergroting van het personeelsbestand bij DCIV, het aantrekken van experts in statistieken, het trainen van de werknemers en het upgraden van de datasystemen.

De directeur en de minister hebben afgesproken, dat ze een Memorandum of Understanding (MoU) zullen ondertekenen en dat samen met het Interim Management Team een projectdossier opgesteld zal worden voor dit modernisatie project. Voor het uitvoeren van het slachtofferonderzoek zal minister Amoksi nadere afspraken maken me Sno. 

error: Kopiëren mag niet!