400 Kilo cocaïne uit Suriname door Douane haven Rotterdam onderschept

Tijdens een controle woensdag heeft de Douane in de Rotterdamse haven 400 kilo cocaïne onderschept en in beslag genomen. De straatwaarde van de partij is 30 miljoen euro, aldus het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) vrijdag 11 maart in een persbericht.

De cocaïne zat verstopt in een container geladen met geschenkzendingen uit Suriname. Ook werd er in de zending nog een partij van 3,5 kilo cocaïne aangetroffen door de Douane. De straatwaarde hiervan is 262.500 euro. 

Het HARC-team (Hit and Run Cargo), een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven werd donderdag ook al 1.080 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt in een uit Nicaragua afkomstige container geladen met pinda’s.

De container heeft een behoorlijke reis afgelegd. Via een haven in Nicaragua eerst richting Panama, vervolgens naar Colombia en van daaruit naar Rotterdam. De verdovende middelen, met een straatwaarde van 81 miljoen euro, zaten in 30 sporttassen. De pinda’s waren bestemd voor een bedrijf in Polen. Dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

error: Kopiëren mag niet!