Defensie gaat eigen plastic- en papierafval inzamelen om te laten recyclen

Om het personeel bewust te maken van een schoon milieu en het te leren hoe zich te ontdoen van de verschillende soorten vuil, is het ministerie van Defensie donderdag 10 maart gestart met een inzamelingsproject. Het gaat om een project van het ministerie in samenwerking met Amazona Recycling Company NV (Amreco), waarbij plastic, aluminiumblikken, papier en karton zullen worden gescheiden van het afval en worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde sorteerbakken. Deze materialen zullen hierna voor recycling door Amreco worden verwerkt en geëxporteerd.

Minister Krishna Mathoera rekent erop dat de leidinggevenden van de defensieorganisatie erop toezien dat elke petfles terechtkomt in de daarvoor bestemde containers. “Dit project staat en valt met de houding van de militairen en burgers die hier werken. Laten wij erop toezien dat die containers gevuld worden. Laten wij een inspiratie zijn voor anderen”, benadrukte de minister. 

Binnen de defensieorganisatie wordt jaarlijks een behoorlijke hoeveelheid plasticafval geproduceerd. Met een correcte afvalscheiding en recycling wordt bijgedragen aan een schoner milieu. Volgens minister Mathoera is dit ook een voorbeeld van een goede samenwerking tussen de publieke en private sector. Zij hoopt dat dit voorbeeld ook wordt overgenomen door anderen.

“Exporteren betekent dat wij deviezen binnenhalen. Als wij een bijdrage kunnen leveren opdat de exportvolume vermeerderd wordt, dan doen we dat graag”, benadrukt de bewindsvrouwe.

Volgens Iwan Hasnoe, directeur van Amreco, is er veel plasticafval in het milieu. Zijn bedrijf heeft tot nu al bijna 500 containers aan recycle-afval geëxporteerd. “Er is geld te verdienen. Ook voor Suriname. Ik ben erg verheugd om samen met u in de frontlinie te vechten voor de aanpak van de milieuvervuiling in Suriname”, benadrukte de ondernemer.  Het bedrijf richt zich op de verzameling, verwerking en recycling van plastic- en papiermateriaal. 

error: Kopiëren mag niet!