Drie verdachten van beroving aangehouden

De politie van het bureau Leiding heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Regio Midden (SRM) drie verdachten op de Commissaris Weythingweg ter hoogte van Pan American na een melding van een beroving aangehouden.

Het gaat om de 21-jarige K.L., de 38-jarige R.B. en de 46-jarige vrouwelijke verdachte N.P., aldus het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 11 maart in een persbericht.

Uit het voorlopig politieonderzoek is gebleken, dat de vrouwelijke verdachte in haar auto reed over de Commissaris Weythingweg. Op een bepaald moment stopte zij haar auto en zocht hulp bij omstanders die zich langs de weg bevonden. De vrouw zei, dat zij werd achtervolgd door twee mannen, die haar vermoedelijk wilden beroven.

Een omstander schakelde via het Command Center de politie in. De verschillende eenheden die op het veld waren speelden meteen in op de melding van het Command Center. 

De twee verdachte mannen werden door de politie-eenheden gesignaleerd en gesommeerd zich over te geven. Terwijl K.L. in de boeien werd geslagen, zag de vrouw kans een tas die zij bij zich had weg te gooien en de plek te verlaten. In de tas werden aangetroffen en inbeslaggenomen een geldbedrag in SRD’s en een wapen met scherpe patronen.

De andere verdachte R.B., die plat op de grond lag, zette het vervolgens op een lopen. De politie was daarbij genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden om zijn vlucht te staken. De vluchtende verdachte werd in een onderbeen geraakt en in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is daar onder politiebewaking opgenomen.

Op de verdachte K.L. werden ook een hoeveelheid gouden en zilveren sieraden en een groot geldbedrag anagetroffen en inbeslaggenomen. De vrouwelijke verdachte, die zich meldde op het politiebureau, werd eveneens in de kraag gevat.

De twee mannelijke verdachten hebben tot nu toe tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Het onderzoek moet nog uitwijzen wat zich allemaal precies heeft voorgedaan.

Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!