Guyana zal het meest profiteren van stijgende olieprijs in de regio

Suriname en Venezuela zullen ook wat merken 

Americas Market Intelligence (AMI) verwacht dat Guyana het meest zal profiteren van de stijgende olieprijs in 2022, vergeleken met zijn buren in Latijns-Amerika. Het Latijns-Amerikaanse business intelligence- en onderzoeksbureau heeft onlangs zijn Latin America Energy Sector 2022: The Good, the Bad and the Ugly-analyse uitgebracht.

Effecten 

Het bedrijf oordeelt, dat het algehele effect van hogere energieprijzen negatief zal zijn voor Argentinië en de Dominicaanse Republiek, en zeer negatief voor Chili en Peru. Mexico, Suriname, Ecuador, Venezuela en Panama krijgen een neutrale beoordeling. Colombia en Costa Rica zullen een algemeen positief effect zien, terwijl Guyana en Brazilië volgens de AMI-beoordeling over het algemeen een zeer positief effecten output zal zien van 340.000 vaten olie per dag.

Hogere royalty’s 

Het bedrijf verwacht aanzienlijke voordelen voor Guyana in de vorm van verhoogde royalty’s. AMI woog ook de impact van de invoer en uitvoer van ruwe olie en aardgas vloeistoffen en laat Guyana in dit opzicht als beste uitkomen. Met name Venezuela en Suriname zullen ook in deze categorieën voordeel zien, maar een weging van de risico’s, inclusief politieke risico’s en hoge inflatie, maakt de algemene impact prognoses van die landen neutraal. Rystad Energy zei dinsdag dat als het Westen de invoer van Russische aardolie verbiedt, olie een prijs van 200 dollar per vat zou kunnen bereiken.

error: Kopiëren mag niet!