Sham Binda (VHP): “Suriname zal in problemen raken”

Inflatie zal drastisch toenemen 

Parlementarier Sham Binda (VHP) stelt tegenover Dagblad Suriname, dat Suriname zich moet voorbereiden op eventuele grote problemen door de geo-politieke situatie van de wereld.

“Met de oorlog van Rusland en de Oekraïne is het haast onvermijdelijk dat dit uitgroeit tot een wereldoorlog en we moeten ons voorbereiden daarop. In de komende weken en maanden zal er een hyperinflatie ontstaan, waarbij prijzen haast onbetaalbaar zullen zijn. De wereldprijs van olie schiet de lucht in, die elke sector raakt. Ook de schaarste aan onder andere meel en voerproducten, spijsolie en medicamenten zullen haast niet te vinden zijn en er zal schaarste aan vele primaire producten zijn. We zullen als kleine economie het directe slachtoffer worden van deze oorlog doordat we afhankelijk zijn van de importen en geen voorraden hebben”, stelt de voormalige Akmos-voorzitter (Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname). 

“Loonsverhogingen zullen de ellende niet verhelpen en de schuld geven aan de regering heeft geen zin, omdat dit een noodsituatie betreft die elk land zal treffen. Als volk zullen we moeten weten wat op ons afkomt en ons voorbereiden zodat de klap niet plots komt. En dit zullen we heel snel zien indien de oorlog grimmiger wordt. De regering zal met voorlichting en maatregelen moeten komen voordat de crisis manifest is”, besluit de politicus.

error: Kopiëren mag niet!