Personeelsleden St. Vincentius Ziekenhuis in beraad

De Personeelsleden van St. Vincentius Ziekenhuis zijn sinds dinsdag 8 maart in beraad. De personeelsleden doen het minimale totdat zij de zekerheid krijgen van de regering, dat de koopkrachtversterking toelage gecontinueerd zal  worden.

De ondervoorzitter van de personeelsbond, Clyde Gill, laat in gesprek met Dagblad Suriname weten, dat zij een zitactie voor een week zal houden. “Wij zullen het minimale doen en voor de rest van onze shift niks doen. Wij geven de directie een week de ruimte om er achteraan te zitten dat onze toelage wordt gestort. Zo niet blijven wij in beraad.”

“De koopkrachtversterking  krijgen wij intussen al twee jaren maandelijks samen gestort met ons  salaris. Het is een hele steun naar ons toe die zo hard werken. Echter is het meerdere malen bekendgemaakt door de regering om deze toelage stop te zetten en dat keuren wij als personeel af.”

“Wij zijn intussen die SRD 1.000 die wij maandelijks krijgen al gewend, en het wegblijven daarvan zal een hele achteruitgang brengen in ons salaris en in onze inkopen. Dit wordt heel ernstig genomen door het bestuur en de directie.”

“De regering zou ik op het hart willen drukken om dit onverkort door te laten gaan, want met ons salaris alleen redden wij het niet meer. En indien wij een melding krijgen dat onze toelage al is gestort, stoppen wij met deze actie”, aldus Clyde Gill.

IS

error: Kopiëren mag niet!