Reizen naar Curaçao nu zonder Covid PCR- of Antigeen test

Vanaf 10 maart zullen reizigers naar Curaçao geen Covid-19 PCR- en/of Antigeen test meer nodig hebben om het eiland binnen te komen. Het invullen van de PLC blijft van kracht, net als het invullen van de digitale immigratiekaart. Deze moeten vooraf, vóór vertrek, ingevuld worden. Er moet wel rekening gehouden met de maatregelen van de Surinaamse overheid. Dit bericht het toerismebureau op Curaçao.

Indien een reiziger symptomen ontwikkelt die verband houden met Covid-19, of in nauw contact is geweest met iemand die positief is getest op Covid-19, wordt  ten zeerste afgeraden om te reizen. Als ervoor gekozen wordt om toch te reizen en positief test met Covid-19, of symptomen ontwikkelt op het eiland, zal men bij aankomst of op een bepaald moment tijdens de reis, geïsoleerd worden. Alle medische en verblijfskosten, inclusief maar niet beperkt tot PCR-tests, worden gemaakt op kosten van de reiziger.

Voor vertrek moeten alle reizigers deze verplichte stappen volgen op www.dicardcuracao.com.

• De digitale immigratie card online compleet online invullen vóór vertrek.

• Vul de Passenger Locator Card (PLC) digitaal in 48 uren voor vertrek en neem een uitgeprint<br>bewijsstuk mee.

Maatregelen getroffen door de Surinaamse overheid:

• Alleen volledige gevaccineerde personen mogen reizen vanuit Suriname. Zij hebben geen speciale toestemming nodig.

• Zij die deels gevaccineerd of niet-gevaccineerd zijn mogen alleen vanuit Suriname naar het buitenland (outbound) afreizen indien zij reizen naar hun geboorteland of woonplaats of een land waarvan zij de nationaliteit hebben.

error: Kopiëren mag niet!