Mr. Valstein-Montnor ontvangt “Pioneering Caribbean Women Jurist” award

Op de Internationale Dag van de Vrouw, 8 maart, heeft de vice-president van het Hof van Justitie, mr. drs. Cynthia Valstein-Montnor, de “Pioneering Caribbean Women Jurist” award van de Caribbean Court of Justice Academy for Law, toegekend gekregen. Naast 32 andere vrouwelijke juristen uit de regio, komt deze eervolle onderscheiding haar toe vanwege het baanbrekende werk dat zij in Suriname heeft verricht gedurende haar juridische carrière.

Mr. Valstein-Montnor is in 1997 als eerste vrouwelijke rechter in Suriname benoemd. Zij is in 2010 tevens als eerste vrouwelijke vicepresident van het Hof van Justitie aangesteld, en heeft geruime tijd het ambt van president van het Hof waargenomen.

Het Caribbean Jurist Award Project bestaat sinds 2019 en beijvert zich om de bijzondere rol van vrouwelijke juristen in de regio te belichten. In 2021 was het de beurt aan vrouwelijke juristen die een voortrekkers taak hebben vervuld in overheidsfuncties die voornamelijk als klassieke mannenberoepen werden beschouwd. 

Voorafgaand aan deze award uitreiking heeft op 12 oktober van het vorig jaar de lancering van het boek “Pioneering Caribbean Women Jurist” plaatsgevonden (zie video onderaan).

De award zou aanvankelijk persoonlijk uitgereikt worden te Trinidad, maar vanwege de huidige corona situatie, werd besloten tot een virtuele uitreiking die in 15 landen op de verschillende kanalen van Flow’s Caribbean Network wordt uitgezonden. In Suriname is de ceremonie live te volgen via  CCJ ACADEMY FOR LAW – PIONEERING CARIBBEAN WOMEN JURISTS AWARDS 2022 – VA – YouTube  om 19:00 uur.

error: Kopiëren mag niet!