“Een donkere Vrouwendag!”

Iedereen weet dat rosé een vrouwenkleur is, maar wat vreemd was het, dat dinsdag de Internationale Dag van de Vrouw anders herdacht werd door een groepje vrouwen, dat in samenwerking met de Purple Movement van de NDP had gekozen om een protest te houden bij het standbeeld van Mama Sranan voor het Kabinet van de President.

Protesteren is nog nooit zo stil geweest. Donkere kleren, donkere brillen en een massa aan stilte. De mensen zaten bij elkaar en waren zich aan het bezinnen. Een kleine groep, maar een duidelijk standpunt. Hun standpunt was duidelijk, ze willen verandering. Ze voelen zich niet meer op hun gemak. 

Er werd niet gesproken, maar de mensen die in hun auto’s langs reden,  voelden de boodschap in de onaangename stilte die er viel. Iedereen die keek naar die groep in het zwart, merkte dat er iets aan de hand was.

De leuzen op de bordjes van de vrouwen spraken voor zich: “Weg met armoede, weg met nepotisme, weg met vrouwenmishandeling, Wet Seksuele Intimidatie op de werkvloer”.

Vrouwen willen gewaardeerd en gerespecteerd worden. 8 maart 2022, een Vrouwendag om te herinneren, want Vrouwendag  is nooit eerder zo donker geweest, althans niet voor de paarse vrouwen.

GW

error: Kopiëren mag niet!