“Minder uitgaven, minder stress”

Enkele groenten verkopers die nog langs de straat verkopen, geven in gesprek met Dagblad Suriname, aan dat een ieder beetje bij beetje aan het wegtrekken is. Durnami, die ook verkoopt, zegt dat zij binnenkort ook zal stoppen met de verkoop.

“De verkoop gaat niet en hoe de avondklok er niet is ga ik in de avond werken.” Durnami stelt, dat zij al heel lang bezig is een werk te zoeken. “In de ochtend komt het heel moeilijk uit, maar in de avond is dat wel goed”. Zij doet niet dagelijks mee met de verkoop, omdat zij ook op haar oma let die bedlegerig is en ook heeft zij twee kinderen die naar school gaan. “Normaliter verkoopt mijn nicht voor mij als ik er niet ben, maar ik ga voorlopig helemaal moeten stoppen met de verkoop langs de straat. Ik ga nu voor de deur bij mij meedoen met de verkoop”, benadrukt Durnami.

“De voorbereidingen zijn reeds al gedaan door mijn man en dan kan ik gerust alles doen en ook nog werken in de avond. Er is dan geen sprake van haastigheid en ook geen sprake van meer uitgaven aan benzine, minder uitgaven, minder stress en meer mogelijkheden om te sparen.” Dat was toch wel het probleem, zij moest namelijk op en neer gaan om haar zaken in orde te hebben. Haar nicht die dagelijks meedoet met de verkoop, is er niet zo goed in, dus zij moet er ook zijn. Op de dagen waarop zij er niet is, wordt zij video gebeld. Maar dagelijks gaat zij vroeg uit huis om de kinderen te zetten op school en intussen is haar man bezig de spullen te brengen voor de verkoop. Daarna rijdt zij naar de locatie waar zij na enkele uren weer uit moet rijden om de kinderen te halen en naar huis moet brengen en weer naar de stand terug moet rijden en in de vooravond weer naar huis.

“Het is wel voordelig mee te doen met de verkoop langs de straat, maar je kan het vaak genoeg niet pijlen. Dan gaat de verkoop, dan gaat het niet, dan gaat het even en dan weer niet, dus je zit namelijk de hele dag maar te hopen dat er een wonder komt waardoor je toch tevreden naar huis kan”, zegt Durnami.

“Met de nieuwe routine ga ik minder uitgeven en kan ik ook zien hoe het met de kinderen gaat en hun schoolwerk. Ik werkte voor het hele virus gedoe in de ochtend voor een bedrijf dat nu niet meer bestaat, vandaar dat ik aan een alternatief moest komen om geld te brengen. Meedoen met de verkoop kwam goed uit. Maar nu na die versoepeling, moeten wij verder denken en proberen om aan meer geld te komen. Mijn man kan de zware dingen niet alleen dragen. Wij werken samen in  de relatie, dus wij gaan er samen voor zorgen dat wij vooruit gaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!