“We moeten er samen naartoe werken!”

Seksuele intimidatie is strafbaar, niemand mag zonder toestemming aan het lichaam gaan van een ander of dingen doen met een persoon die hij of zij  niet leuk zou vinden. “Ik ben altijd een tegenstander van seksuele intimidatie geweest”, zegt een jurist, van wie de naam bekend is bij de redactie van Dagblad Suriname.

“Je doet niets met een ander persoon wat je niet leuk voor jezelf zou vinden, dan maakt het voor mij nu niet uit of het gaat om een man of een vrouw. Je dient je te allen tijde fatsoenlijk op te stellen. Ik ben bij dat de deze wet van seksuele intimidatie op de werkvloer al zo ver gevorderd is en dat het al op het bordje van de Nationale Assemblee ligt. 

“Het gaat in deze om vrouwen, dus ik zal er dan niet verder over gaan uitweiden, maar me standpunt blijft, dat het niet fatsoenlijk is om geen enkel vorm van intimidatie te laten of zelf mee te doen ermee.”

Seksuele intimidatie moet naar haar mening niet alleen bij een wet blijven, want vaak denkt men dat een wet alles is. “Neen, dat is verkeerd”, zegt ze. “Een wet is een begin. We moeten als Surinamers ook steentjes bijdragen om samen te werken aan een beter bestaan en vooral respect te hebben voor elkanders integriteit.”

Verder vindt ze het fijn, dat men bereid is om gendergelijkheid te hebben in de samenleving. “Er is bijna niks dat een man kan doen dat een vrouw niet kan doen, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen, want overal waar er regels zijn, zijn er uitzonderingen. Ik merk op, dat er in de samenleving  een gevoel van bewustwording ontstaat. Laten we elkander respecteren en waarderen voor wie we zijn.”

Tenslotte wil ze van haar kant uit de totale vrouwelijke gemeenschap in Suriname een prettige Internationale Dag van de Vrouw toewensen. 

GW

error: Kopiëren mag niet!