Bunkopu seri voor minderbedeelden

De Stichting Tra Fas’ hield in samenwerking met Logos International afgelopen zaterdag een bunkopu seri voor minderbedeelden.

Gloria Bottse van Stichting Tra Fas’: “Op zaterdag 5 maart hebben wij een bunkopu seri gehouden om de minderbedeelde Surinamers tegemoet te komen. Wij hebben voor deze doelgroep gekozen, omdat het vaak mensen zijn die niet, als de rest van de samenleving, kleding en schoeisel kunnen kopen wanneer ze maar hebben willen. Het salaris wordt besteed  om de vaste lasten te betalen en er blijft onvoldoende geld over voor de aanschaf van kleding en schoeisel. De  bunkopu seri spullen  hebben wij gedoneerd gekregen van de diaspora uit Nederland en de V.S.”

“De prijsklasse van de spullen was tussen de SRD 5 en SRD 10,  alles  hebben wij voor een appel en een ei verkocht. Aan het eind van de dag hebben wij enkele spullen gratis weggegeven aan mensen die ter plekke aanwezig waren .”

“Vervolgens zijn wij naar Kindertehuis Campagne en Huize Ashiana geweest om de resterende spullen te doneren die wij niet hebben kunnen verkopen. Met de verkoopopbrengst zullen wij binnenkort weer een dak -en thuislozen make-over dag houden en ook anderen in nood helpen.”

Bottse zegt tot slot: “Ik hoop dat de diaspora vaker kleding en schoeisel zal doneren, zodat wij  de mensen met een kleinschalig inkomen tegemoet kunnen komen. We moeten elkaar kunnen ondersteunen in tijden van nood. In het Surinaams “oe bo taki a wan anoe e was a trawan” (“de een helpt de ander”).”

IS

error: Kopiëren mag niet!