Soroptimist International Club Paramaribo loopt 8 maart voor schoon water voor vrouwen en meisjes

De Soroptimist International Club Paramaribo (SICP) plaatst de Internationale Dag van de Vrouw dit jaar in het licht van Schoon Water voor een ieder, maar in het bijzonder voor vrouwen en meisjes. De vrouwen van de club zullen daarom dinsdag 8 maart individueel ieder 4 mijlen (6.43 kilometer) lopen, omdat dat de gemiddelde afstand is die mensen moeten lopen om water te halen bij een schone waterbron.

Hiermee steunt SICP de vijfde jaarlijkse Wereldwijde Wandeling voor Water van CLEAN International. Het doel van CLEAN International is om 1.000.000 mijlen te lopen in de maand maart met mensen over de gehele wereld die bijdragen aan dit wandeldoel.

Soroptimist International, waarvan SICP onderdeel is, is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Er zijn 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3.000 clubs in 122 landen. Als niet-gouvernementele organisatie heeft zij een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en in de Raad van Europa.

Volgens UN Water heeft in veel landen de aanwezigheid of afwezigheid van een veilige en toereikende watervoorziening en verbeterde sanitaire voorzieningen een onevenredig effect op het leven van vrouwen en meisjes, en wel om drie belangrijke redenen. Ten eerste dragen vrouwen en meisjes gewoonlijk de verantwoordelijkheid voor het halen van water, wat vaak zeer tijdrovend en zwaar is. In de tweede plaats zijn vrouwen en meisjes kwetsbaarder voor misbruik en aanvallen terwijl ze naar een toilet of een open locatie lopen en er gebruik van maken. En in de derde plaats hebben vrouwen specifieke hygiënebehoeften tijdens menstruatie, zwangerschap en het opvoeden van kinderen.

Op elke willekeurige dag worden er 200 miljoen uren door meisjes en vrouwen besteed aan het lopen van en naar een waterbron.

SICP roept een ieder op in Suriname om mee te doen aan deze wandeling en te registreren via de onderstaande link https://runsignup.com/Race/Register/RaceGroup-1075145?raceId=69989

Indien u niet kan meelopen, bestaat ook de mogelijkheid dat u via bovenstaande website een donatie doet om via de team fundraiser van Soroptimist International Club Paramaribo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes en hun toegang tot water.

error: Kopiëren mag niet!